KICKSTART YOUR FREEDOM

Welkom bij Kickstart Your Freedom, de 3-daagse workshop om jouw remote business te starten!

Kickstart Your Freedom – workshop video’s

Dag 1: Your goal is a must, not a desire!

Eén van de fouten die wij gemaakt hebt toen we startten als ondernemers was door simpelweg gewoon te beginnen en ons te laten leiden door wat er op ons af kwam. 

We willen niet zeggen dat dit helemaal de verkeerde strategie is, maar het heeft er wel voor gezorgd dat we nu nog niet daar staan waar we willen zijn. Simpelweg omdat we er niet 5 jaar eerder mee zijn begonnen.

Niet dat dit erg is, want over 5 jaar dit doel bereiken is natuurlijk ook helemaal goed, maar nu weten we in ieder geval waarom we het doen. Waardoor het ook makkelijker is om ermee door te gaan als we er even geen zin in hebben.

Als jij over 3 maanden je baan wilt opzeggen, dan moet je precies weten wat het is wat je wilt bereiken. Want waar werk je anders naar toe?

Dag 2: Change your limiting beliefs

Ik kan het niet
Ik moet nog een opleiding doen
Ik heb nog niet genoeg ervaring
Ik ga falen
Ik snap wel dat het haar lukt want zij heeft ….
Ik ga niet genoeg klanten krijgen om mijn financiële plaatje rond te krijgen
Ik ben niet uniek, er zijn al duizenden … 

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je niet moet gaan ondernemen. Aangezien het ondernemerschap nog een onzeker pad is voor je, gaat je brein op zoek naar alle redenen waarom het niet slim is om te starten. Ook al vind je jouw huidige baan misschien helemaal niet zo leuk, of haal je er niet meer alles uit is het wel zeker. Je salaris, je voorwaarden, je pensioen, verzekeringen. Alles is geregeld. 

Dus hoe ga je daar mee om?

Dag 3: Choose the right strategy

Wat wil je gaan doen? Hoe kom je aan klanten? Welke marketingmiddelen zet je in? Wat is slim om te doen? 

Als je eenmaal voor jezelf gaat beginnen komen er automatisch ook een heleboel praktische vragen naar boven. Tijd dus om daar mee aan de slag te gaan. Ook verteld Florine over haar reis naar remote werken, de ups en de downs en de succesvolle strategie die zij gekozen heeft.

Heel veel inspiratie, energie en enthousiasme om aan de slag te gaan!

Veelgestelde vragen

Je begrijpt dat dit een vraag is die we niet in een paar regels kunnen beantwoorden. Een kleine google sessie geeft je al 1000 antwoorden.

Het belangrijkste is dat jij een groep van mensen verzameld (op een mailinglijst bijvoorbeeld) waaraan je continu waarde kan leveren en kan blijven verkopen. 

Je wilt uit je eigen vijver vissen, ipv continu moeten concurreren met de rest. 

Als je een marketingstrategie kiest, kies er dan één die ervoor zorgt dat je een groep van mensen verzameld die interesse hebben in jou en jouw producten en diensten.

Probeer in ieder geval niet vandaag al een miljoenen business neer te zetten. Focus je vandaag op je eerste klant. Wat heb je nodig om een eerste klant te krijgen? Maak het behapbaar voor jezelf.

Hoe zorg je ervoor dat jij zeker weet dat jij jezelf een vast bedrag per maand kan uitbetalen? Een belangrijke vraag. Ook al vind je geld misschien helemaal niet het belangrijkste en wil je vooral graag ondernemen omdat je meer van de wereld wilt zien, een betere privé werk balans wilt hebben of omdat je anderen wilt helpen. Je wilt natuurlijk minimaal je huis kunnen blijven betalen, de boodschappen en de energie rekening. Plus de leuke extra’s.

Veel mensen denken dat een onderneming met vele pieken en dalen gaat qua omzet en dus inkomen. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.

Ook hierbij is het belangrijk om te weten wat je wilt, wat je nodig hebt en hoe je daar aan gaat komen.

Als jij behoefte hebt aan financiële zekerheid, dan is dit binnen een eigen onderneming heel erg goed in te bouwen.

 

Tegenwoordig kan er ongelofelijk veel remote en is locatie onafhankelijk werken een stuk normaler dan 5 jaar geleden bijvoorbeeld.

De meeste organisaties verwachten niet van hun medewerkers dat ze terug gaan naar kantoor, dus laat staan dat ze dan van externe krachten verwachten. Wat het beste bij jou past en wat je het beste kan kiezen is afhankelijk van wat je graag wilt en wat je leuk vind om te doen.

Heb je echt geen idee? Check dan eens deze PDF. Daarin is staat een lijst met veel voorkomende remote jobs, en een lijst met platformen waarop je werk kan vinden.

Check ook even het antwoord bij ‘hoe kom ik aan klanten’. 

Download deze PDF voor de grootste platformen waarop vraag en aanbod van remote werk bij elkaar komt.

Natuurlijk kan je cold turkey je baan opzeggen en er vol voor gaan. Want hé, dan is tijd niet meer het issue.

Maar realiseer je dat het even duurt voordat je het hele fundament van jouw business hebt staan. En dit fundament kan je perfect naast je baan in loondienst opstarten.

Tijdens de Remote Business Mastery helpen we je bij het neerzetten van je bedrijf, je aanbod, je prijzen en natuurlijk hoe je aan klanten komt.

Gedurende 3 maanden werk je aan dit fundament, en ben je er ongeveer 2-3 uur per week mee bezig.

Natuurlijk is dit tijd vrij maken, maar realiseer je dat je deze investering in tijd nu doet, om vervolgens de vrijheid te krijgen die je zoekt.

Remote Business Mastery

Remote Business Mastery – case studies

Een remote business in 3 maanden!

Je wilt locatie onafhankelijk werken en een goed winstgevend bedrijf neerzetten. Geld verdienen vanachter je laptop en de vrijheid hebben om te wonen op jouw lievelingsplek in de wereld. 

Maar op dit moment is dit nog niet de realiteit.

Op dit moment heb je moeite met het omzetten van jouw plannen en ideeën naar een winstgevend bedrijf. Waar moet je beginnen, en wat werkt wel en wat werkt niet? Daarnaast vind je het lastig om de zekerheid die je nu hebt op te geven. Hoe zorg je ervoor dat jij zodra je er 100% voor gaat hier ook een goede boterham aan kan verdienen?

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een online business model dat echt bij jouw dromen en drijfveren past, en vanuit daar een winstgevend bedrijf opstarten? Dan is de Remote Business Mastery misschien wel iets voor jou!

Hoe geniet je nu al, en niet pas later?

Jeltsen is mama van 3 jonge kinderen en is werkzaam binnen het onderwijs. Waar ze graag werkt! Veel van de deelnemers in de RBM willen graag hun baan opzeggen maar dit was niet Jeltsen haar reden om te starten. 

De balans zoeken tussen werk en privé wel. Een leven te creëren waar je de keuzes hebt, meer tijd hebt voor je kinderen terwijl je carrière ambities waar kan maken. Allemaal terwijl je daar niet te lang op hoeft te wachten. 

Werken en reizen tegelijkertijd

Dat Judith goed was in teksten schrijven wisten we allang, en dat ze een passie had voor wandelen ook. Toen ze ons vertelde dat ze die wilde combineren lag de Remote Business Mastery natuurlijk voor de hand. 

Judith was al een succesvolle ondernemer maar ze stopte met alle corporate opdrachten die ze deed. Vergis je niet, dit was 80% van haar inkomen. De druk om haar nieuwe bedrijf (JlovestoTravel) net zo succesvol te maken was er zeker. 

Dit jaar waren al haar reizen uitverkocht! 

Van passie en hobby naar full-time job!

Lisanne is haar hele leven al gepassioneerd over voeding en een gezonde levensstijl. Iets waar ze haar vrije tijd graag mee vult, en anderen met alle liefde mee wil helpen. 

De droom om voor haarzelf te beginnen was er altijd wel. Tegelijkertijd was er ook het stemmetje in haar hoofd ‘wat als het niet lukt’ waardoor ze starten bleef uitstellen. 

Inmiddels heeft ze haar baas laten weten dat ze gaat stoppen! 

Hiken in de bergen voor je werk

Toen we Gerty leerden kennen was ze net met haar vriend begonnen met Unplugged Outdoor. Hun bedrijf organiseert avontuurlijke reizen in (on)ontdekte berggebieden en creëert een plek in de natuur waar jij kan onthaasten. Een businessconcept waar we direct enthousiast over waren.  

Anderhalf jaar later startte ze in de Remote Business Mastery. In de tussentijd was Unplugged Outdoor natuurlijk doorgegroeid maar Gerty wilde graag doorgroeien, en echt remote gaan werken. 

Een gezonde levensstijl voor drukke carrière tijgers

Dat is waar Eliza je bij helpt! Eliza is eigenaresse van Foodworx en heeft tijdens de RBM haar bedrijf opgericht.  

Eliza was op zoek naar een manier om uit de ratrace te ontsnappen. Ze wilde op haar eigen benen staan en haar job in loondienst opzeggen. Op haar eigen manier gaan werken. 

Ze wist wel dat ze iets met voeding wilde doen, maar wist niet precies hoe. 

Na 2 maanden was Foodworx geboren! 

info@groeihelden.com