Nu in Dubai!

Als je me een paar jaar geleden had verteld dat ik een online onderneming zou opzetten en samen met mijn gezin naar Dubai zou verhuizen, had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard.

En hier zitten we dan weer, in dat vliegtuig, op weg naar huis. Maar wacht even, thuis? In Dubai? Een paar jaar geleden was dit nooit in mij opgekomen. En toch is dit nu de realiteit, een bizarre en prachtige werkelijkheid. Deze afgelopen zomer zochten we verkoeling in Nederland. 

De zomers in Dubai kunnen je doen smelten, dus besloten we het land te verlaten en onze vrienden en familie in het knusse Nederland op te zoeken. Wat een verademing was dat! Maar ik moet eerlijk zijn, het was ook even wennen. De kinderen hadden vakantie en we verbleven in het huis waar ik als kind opgroeide, bij mijn ouders. Mijn oude slaapkamer transformeerde tijdelijk tot mijn kantoor, terwijl de foto’s van vroeger nog steeds aan de muren hingen.

Het gaf een gek gevoel om in de kamer te zitten waar de 15-jarige onzekere ik ook zoveel tijd had doorgebracht. Met nadenken over de toekomst, huiswerk maken en natuurlijk het liefdesverdriet verwerken van tienerliefdes.

Terug naar dat moment, ongeveer 4 jaar geleden, toen Nienke en ik besloten om het Groeihelden-avontuur te starten. Waarom? We wilden dat zoveel mogelijk vrouwen de vrijheid zouden ervaren om hun eigen online onderneming te beginnen en te doen waar hun passie naar uitgaat. Inmiddels werkt Nienke te midden van serene bergen, terwijl ik hier in bruisend Dubai mijn bijdrage lever.

Als ik dit schrijf ben ik terug in Dubai, terug in het ritme en de regelmaat die ik, en zeker ook de kinderen zo waarderen. Mijn eigen spullen, mijn auto, het favoriete speelgoed van de kinderen, en natuurlijk, weer slapen in mijn eigen bed. 

Ik heb zin om weer aan het werk te gaan. Maar eerlijk is eerlijk, een online onderneming runnen als voor een gezin zorgen brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

De Dagelijkse Dans: Werk, Kinderen en Avonturen:

Mijn dagen zijn een mix van werk, kinderen en avonturen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat heb ik mijn handen vol, maar ik geniet er met volle teugen van. Ik werk wanneer mijn jongens op school zijn, daarnaast hebben we hier de luxe dat een nanny heel normaal is. Wat ongelofelijk fijn is omdat we hier verder niemand hebben. Geen opa’s en oma’s, geen zussen, geen broers die even kunnen helpen als het nodig is. Onze nanny is dan ook een echte lifesaver en zorgt ervoor dat ik 100% kan geven in mijn werk, en de rest van de tijd er volledig voor de jongens kan zijn. 

Flexibiliteit en Doelen Stellen: Mijn Geheimen:

Flexibiliteit mijn beste vriend. Het vermogen om mijn schema aan te passen aan de behoeften van mijn kinderen en mijn bedrijf is de sleutel tot succes. Ik stel realistische doelen en focus op wat werkelijk belangrijk is. Of het nu gaat om het opzetten van marketingcampagnes of het bouwen van zandkastelen op het strand, ik zorg ervoor dat ik er volledig in opga en dus zo productief mogelijk ben.

Mijn Uitdagingen en Triomfen:

Natuurlijk zijn er onderweg uitdagingen en is elke dag niet per se extreem productief. Er zijn dagen waarop ik me afvraag: wat heb ik nu eigenlijk echt gedaan? Het balanceren tussen werkvergaderingen en mijn jongens van school halen is soms namelijk ook echt vermoeiend. Er zijn momenten waarop ik mijn jongens moet onderbreken tijdens een telefoongesprek, en er zijn situaties waarin ik werk moet uitstellen vanwege de avonturen die we in Dubai beleven. Maar telkens wanneer ik dan weer op het schoolplein sta en mijn jongens lachend de deur uit zie gaan, of wanneer ik een ondernemer zie groeien dankzij onze coaching, besef ik dat alle inspanningen de moeite waard zijn. Zowel de kleine als de grote overwinningen maken de uitdagingen draaglijk, en ik probeer die zo veel mogelijk te vieren.

Samen Groeien: Mijn Toekomstbeeld:

Voor mij draait dus alles om groei. Ik wil mijn jongens zien opgroeien hier in Dubai. Ik wil mijn bedrijf zien uitbreiden en nog meer vrouwen helpen hun dromen waar te maken. Het is een reis waar ik trots op ben, en ik kan niet wachten om te zien waar het me naartoe zal brengen.

Dus nee, het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar door ook de kleine successen te blijven vieren, probeer ik elke dag mijn balans te vinden tussen ondernemerschap en moederschap. Ik ben er nog lang niet, maar zoals ze zeggen: “groei is groei, hoe klein ook”.