Hoi, welkom bij deze video van Groeihelden!

Als we allemaal alles al wisten zodra we geboren werden, dan hoefden we het wiel ook niet telkens weer uit te vinden.  

Soms om te weten waar je heen wil moet je weten waar je nu staat. Dat is de enige manier om het gat te dichten tussen waar je nu bent en waar je wil zijn in je leven. De wheel of life is een veel gebruikt element om hier inzicht in te krijgen. En zoals het woord het al zegt het is een wiel, stel het je voor als een autoband of de band van je fiets. Als je rijdt en alle elementen in dit wiel zijn niet in balans dan gaat het een “bumpy ride” worden 😉. Hetzelfde geldt voor je leven. Als elementen in je leven uit balans zijn dan ga je meer “bumps” ervaren op weg naar je doelen. Het betekent niet dat je je doelen niet gaat halen, maar wel dat het vaak langer duurt en dat je het heftiger en zwaarder kan ervaren, ipv dat het rustig verloopt en je van deze reis geniet. Je bent dus op zoek naar die balans.  

Toen ik de “wheel of life” voor het eerst gebruikte kwam ik erachter dat ik flink veel bumps in het wiel had zitten, die ik onbewust ook vaak voelde in het dagelijkse leven. Door het in te vullen werd me alleen maar al te duidelijk waar deze bumps precies zaten. Mindset / Mentale gezondheid zat op een 5, vrijheid, genieten & contributie zat op een 5. En 5 van de 10, ik kan je zeggen dat is niet bepaald een fijn gevoel. Ik had voor mezelf het doel gesteld om deze 5jes cultuur op te gaan hogen, want ze blokkeerde mij in de doelen en wensen die ik voor mijzelf had. Ik besloot mij hier de komende 6 maanden op te focussen, wat betekende dat ik alles en iedereen inschakelde om deze 5jes te verhogen naar een 8. Want alleen het wiel hier uitvinden hoe ik op deze vlakken vooruit kon gaan, was het me niet waard. Ik wilde die balans weer voelen en alles tools om handen hebben om dat zo snel mogelijk te doen. Dus vrienden en familie die mij accountable hielden voor mijn doelen en een coach die me alle tools gaf. En? Het is gelukt! Na dat half jaar voelde ik me zoveel beter, wat ook een mega effect had op de focus op de grotere doelen die ik voor mijzelf heb in het leven. Nu kon hier meer aan werken met zoveel meer energie en focus, in plaats van dat het voelde als een druk op mijn schouders.  

Het wiel bestaat uit verschillende factoren.  

  • Familie 
  • Sociaal leven & Vrienden 
  • Liefde & Relatie 
  • Persoonlijke groei & Ontwikkeling 
  • Werk & Carrière 
  • Financiën 
  • Mindset / Mentale gezondheid 
  • Vrijheid, Genieten & Contributie 

Al deze factoren ga je ranken op een schaal van 1 tot 10. Maar voordat je daaraan begint moet je weten wat deze 10 dan voor jou betekent! Wat is het einddoel, waar wil je heen groeien?  

Vraag je zelf per element twee dingen af: 

  • Waar sta ik nu als ik mezelf meet op een schaal van 1 tot 10 op bijv. Werk gebied. 
  • Waar zou ik de komende 3 – 6 maanden heen willen groeien op een schaal van 1 – 10 op bijvoorbeeld Werk gebied. 

Als je dit hebt gedaan wordt ineens heel duidelijk op welke vlakken je aan de bak moet omdat wiel weer soepeler te gaan laten lopen. Zodat je meer in balans komt en ook de weg naar je grotere doelen leuker gaan worden en je er meer van kan gaan genieten! 

Nu duidelijk is waar de kansen liggen om alles meer in balans te brengen is de vraag hoe je dit gaat doen. Hoe ga je die stappen nemen. Wil je daar een keer met Carolien en mij over sparren dan kan dat via een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin sparren we met je over hoe je dit kan gaan aanpakken en geven we je 3 tips waar je direct mee aan de slag kan.  

Liefs, 

Nienke 

Wil jij weten welke drie tips jij van ons krijgt?