Even voorstellen: Carolien

HOI! Ik ben Carolien. Opgegroeid in het kleine dorpje Vinkenbuurt, samen met mijn 2 zussen. Ik was de middelste en het ondeugendste van ons 3.

Vinkenbuurt, dat klinkt al als het platteland, en dat klopt! Bij ons in de tuin stonden veel bessenstruiken. Veel te veel om al die bessen zelf op te peuzelen, dus al snel was daar onze zomer business begonnen. ‘Het zal er al vroeg in’ zou je dus kunnen zeggen.

Ik herinner het me vooral als een leuk spelletje 😉

Vraag en aanbod

Het proces: we kozen de mooiste en dikste trossen bessen die we vervolgens in bakjes verzamelden en aan de weg verkochten. We hadden een uitgebreid krijtbord met prijzen en tekeningen om nog duidelijker te maken dat er bessen te koop waren.

De rode bessen waren populair, dus de prijs van een bakje rode bessen lag altijd hoger dan de witte bessen. Vlierbessen waren ons duurste product. Hiervan hadden we niet veel struiken in de tuin, dus ook een stuk minder voorraad. Later breidden we het assortiment uit met o.a. bessenjam. To be fair, alle credits daarvoor zijn voor mam. Zij maakte de jam.

Serious business

Door de jaren heen had ik altijd wel allerlei ideeën maar ik kon niet datgene vinden wat echt bij mij paste. Zo heb ik ooit een hele kledinglijn ontworpen en uitgetekend. Maarja, mode is niet echt mijn ding.

Ik ben gaan werken bij één van de top 50 beste bedrijven van Nederland: AFAS Software. En ik ging als een speer.

  • Op mijn 24e stuurde ik een team aan van 10 – 15 mensen (waardoor ik genomineerd werd voor de Young Talent Award van Stichting Topvrouw van het jaar)
  • Met het salesmarketing team was ik verantwoordelijk voor de afspraken in de agenda’s van de accountmanagers. AFAS had in 2019 een omzet van 166 miljoen euro.
  • Ik was verantwoordelijk voor de sponsorschappen van AFAS (AZ, AFAS Live en het AFAS Circustheater) en de ruim 400 evenementen die jaarlijks werden georganiseerd
  • Ik had een plaats in het bestuur van de AFAS Foundation waarbij we (destijds) een budget hadden van 2 miljoen euro. Waarvoor ik ook reizen heb gemaakt naar Moldavië en Afrika.

Als ik het zo opsom denk ik nog steeds: WAUW wat had ik een vette baan!!

In het diepe

Maar er knaagde iets. Iets wat ik moest proberen. Daarom besloot ik op freelance en interim basis bedrijven te helpen met de groei van hun bedrijf door marketing.

En dat deed ik met succes in de sectoren: IT en software, zorg, makelaardij, dienstverlening, interieur en automotive.

Daarnaast heb ik tientallen ondernemers geholpen met de volgende stap in hun bedrijf middels consultancy. Hieruit is ook GROEIHELDEN ontstaan. Vanuit de ambitie om andere ondernemers te helpen nog succesvoller te ondernemen!

Als klein meisje, met de bessen, was ik altijd al op zoek naar slimme manieren. Liepen de verkopen als een trein? Dan werd mijn zusje hoppatee zo terug gestuurd om meer bessen te plukken. Of we voegden een limonadestand toe om op die manier meer mensen aan te trekken.

En dat doe ik nog steeds: me verdiepen in jou als ondernemer, je bedrijf en de branche waarin je werkzaam bent. Om je vervolgens tips, handvatten en mogelijkheden aan te bieden voor een succesvolle onderneming.

Nieuwsgierig naar mijn ondernemersjourney?

Ik deel de highs de lows en vrijwel alles in between op mijn instagram kanaal!