De kracht van een slimme re-marketing strategie

 

Misschien gebruik je het see, think, do, care model van Google al wel onbewust! Het succes van dit model hangt af van twee factoren: je doelgroep en de boodschap.

Wat wil jouw potentiële nieuwe klant horen?

 

Wat jouw potentiële klant wilt horen hangt heel erg af van de fase (ook wel customer journey) waarin die persoon zit. Het see, think, do care-model van Google kan uitkomst bieden.

Zoals je ziet is het model opgebouwd als funnel. Aan jou de taak om de funnel voor je eigen bedrijf in kaart te brengen en vervolgens content te creeëren die per fase beschikbaar is. De see en think fase zijn de opzet voor je do fase.

Ik leg de fases even voor je uit:

  1. SEE

Dit is het eerste contact wat een persoon heeft met jouw bedrijf. In deze fase zijn blogs, video’s, tips en inspirerende posts erg relevant.

In deze fase zijn mensen zich nog niet bewust van een probleem waar ze een oplossing voor zoeken, maar zijn ze simpelweg geïnteresseerd in het onderwerp.

  1. Think

In deze fase zijn mensen zich bewust van een bepaalde behoefte, en gaan ze dus actief op zoek naar manieren om die behoefte te vervullen.

Gratis weggevers zijn in deze fase heel erg relevant. Denk aan whitepapers, webinars of e-boeken waarin jij in contact komt met jouw potentiële klant en antwoord geeft op de belangrijkste vragen.

  1. Do

Nadat alle manieren onderzocht zijn om de behoefte te vervullen word er een keuze gemaakt. Deze fases kunnen elkaar erg snel opvolgen of er zit tijd tussen. Zorg er daarom voor dat je contact blijft houden met je potentiële klant uit de think fase (bijvoorbeeld via e-mail campagnes).

Google Adwords werkt in deze fase ook erg goed. Inmiddels weet jouw potentiële klant precies waar hij/zij naar op zoek is, en is de kans groot dat hier naar gegoogled wordt. Dan wil je natuurlijk dat jouw product of dienst boven aan staat.

  1. Care

Deze fase is onwijs belangrijk en wordt nog wel eens vergeten. De groep mensen die daadwerkelijk klant bij jou zijn geworden zijn jouw ambassadeurs. Ze hebben immers jouw dienst of product afgenomen en zijn hier (als het goed is) tevreden over.

Besluit jij dus om een nieuw product of nieuwe dienst te lanceren dan is deze doelgroep misschien nog wel geïnteresseerd. Blijf contact onderhouden, via social media of e-mails, maar je kan je groep met klanten ook om advies vragen als je jouw doelgroep nog duidelijker in kaart wilt brengen

Remarketing

Het model van Google is op verschillende manieren in te zetten, maar vele succesvolle re-marketing campagnes zijn op basis van dit model ingericht.

Een doorlopende social media campagne ziet er bijvoorbeeld zo uit:

SEE: Een video waarin jij jouw verhaal deelt
of een blog over een actuele vraag in jouw doelgroep

THINK: een blog waarin jij het belangrijkste probleem van jouw doelgroep uitgelicht of een post over dit probleem en of iemand zich hierin herkent

DO: een advertentie van jouw dienst of product inclusief prijs

CARE: een e-mail campagne met elke maand nieuwe inspirerende content of een afgesloten community (bijv. een Facebook of Linked-IN groep) waar jouw klanten in contact kunnen komen met elkaar

Deze verschillende soorten content volgen zich in de campagne vervolgens op. Heeft jouw potentiële klant de content uit de SEE-fase gezien en bekeken, dan krijgt die de content uit fase THINK te zien om vervolgens over te stappen naar de DO-fase.

You get the drill.