Nienke en ik kennen elkaar al jaren. Wat velen van jullie niet weten is dat wij beide na het behalen van ons HAVO-diploma er een jaar tussenuit zijn gegaan. Ik ging op weg naar Frankrijk voor een taalcursus Frans. Woonde er bij een gastgezin en na 5 weken sprak ik een aardig woordje over de grens. Met mijn cursusdiploma op zak vertrok ik vervolgens naar Val Thorens om een kleine droom te verwezenlijken: een heel seizoen werken in de sneeuw! Die viel even in duigen toen er geen enkele baan voor het aankomende seizoen te vinden was. Gelukkig ontmoette ik iemand die mij in Oostenrijk aan een baan kon helpen.

Dit was een lastige, ik wilde echt vloeiend Frans leren spreken. In Oostenrijk spreken ze dit duidelijk niet, maar ik was wel een beetje out of options. Dus daar ging ik, op weg naar Oostenrijk – Flachau om precies te zijn. Hier kon ik tijdens Kerst en Oud & Nieuw aan de slag als ski-juf / oppas voor de ieniemienies. Daarna ging ik aan de slag de Hofstadl: de aprèsskibar van Flachau.

Ook voor Nienke was het een droom om een heel seizoen in de sneeuw te werken, maar dan als ski-instructrice. Eerder dat jaar had ze haar papieren gehaald en mocht ze les geven. Daar stonden we, vers van de pers. Beide amper 18 jaar en on top of the world. Flachau is niet echt groot en dus kwamen we elkaar al snel tegen.

ONDERNEMEN

Inmiddels zijn we 12 jaar verder en zijn we nu niet alleen vriendinnen maar ook nog eens businesspartners. Nog zo’n droom die werkelijkheid wordt. Beide hebben we geworsteld met in loondienst werken. De hiërarchie, aantal vakantiedagen en niet altijd datgene kunnen doen wat je wilt doen heeft ons er beide toe aangezet om te gaan ondernemen.

Maar freelancen was niet genoeg. Telkens als we elkaar zagen wilden we meer, anders. Nog onafhankelijker. Kledinglijnen, accessoire websites en handtassen, natuurlijk hebben we het daarover gehad. Het paste alleen niet bij ons en dus bleef een gezamenlijk bedrijf uit.

GROEIHELDEN

In september 2018 gingen we hiken. Drie dagen de bergen in en in kleine hutjes overnachten. Een mega aanrader! In deze drie dagen hebben we weer uitgebreid gepraat over onze struggles. Waar we tegen aan lopen met freelancen en wat we eigenlijk zouden willen.

Het idee voor GROEIHELDEN is tijdens deze trip geboren, zonder dat we dat op dat moment echt wisten. We spraken over de die we tegenkomen bij ondernemers en freelancers waar we mee werken, en onze eigen uitdagingen. De grootste die telkens maar weer terug kwam: een vaste stroom aan leads. Zodat je altijd potentiële klanten in de pijplijn hebt zitten. Daar is GROEIHELDEN dan ook op gericht. Elke online training, de scans of in ons coachingstraject ligt de focus op het laten groeien van jouw business. Lijkt je dit wat? We helpen je graag!