De succescyclus uitgelegd!

Vraag jij het je wel eens af waarom de ene ondernemer succes na succes behaalt en de ander zich na een tijdje weer uitschrijft bij de KVK? 

In principe hebben we allemaal evenveel potentie, en heel eerlijk jouw potentie is onbeperkt. Wat betekent dat jij alles kan doen en kan bereiken wat je wilt. Dus als jij meer (financiële) vrijheid wilt is het niet zozeer de vraag of dat kan, maar meer hoe?

Ik hoor je al denken: kom maar door met de to do lijst van wat ik moet doen om meer (financiële) vrijheid te realiseren, en dan ga ik dat uitvoeren. Hoppa!

In deze video leg ik je de succescyclus van Tony Robbins uit, en hoe je deze voor jouw succes kan inzetten!

Het Potentieel van de Mens: Onbeperkt Bereik

Wat is het potentieel van een mens? Wat kun je potentieel bereiken? Jouw antwoord is waarschijnlijk: alles wat je maar wilt. Maar waarom lijkt het dan bij sommige mensen zo gemakkelijk te gaan, terwijl anderen maar niet lijken te slagen? Laten we deze paradox ontrafelen aan de hand van Tony Robbins’ Succescyclus.

Stel je eens voor: je hebt de film “The Founder” gezien op Netflix. Het vertelt het verhaal van het ontstaan van McDonald’s. Twee ondernemers bedachten het concept van McDonald’s met een beperkt menu: een hamburger en een cola, snel verpakt zodat je het makkelijk kunt meenemen. In de film zie je hoe ze eindeloos doorgaan: oefenen, fouten maken en volharden. Uiteindelijk zeggen ze: “We waren een overnight success, 30 years in the making.” Dit illustreert dat succesvol worden gepaard gaat met vallen en opstaan.

De Succescyclus Uitgelegd

Laten we de Succescyclus eens nader bekijken. Deze bestaat uit vier elementen: potentieel, actie, resultaten en overtuigingen. Deze elementen zijn onderling met elkaar verbonden.

1. Potentieel: Dit is je onbeperkte mogelijkheid om te bereiken wat je wilt. Je hebt het in je om alles te bereiken.

2. Actie: Hier komt het aspect van daadwerkelijke inzet om de hoek kijken. Veel ondernemers ondernemen echter te weinig actie, en dat beïnvloedt hun resultaten.

3. Resultaten: Reflecteren je resultaten niet alles wat je potentieel in zich heeft? Dit kan te wijten zijn aan het niet nemen van voldoende actie.

4. Overtuigingen: Hier ligt de sleutel. Als je niet overtuigd bent dat je succes kunt bereiken, zal dit je acties beïnvloeden, wat op zijn beurt je resultaten beperkt en negatieve overtuigingen versterkt.

Succesvolle Mensen Blijven Succesvol

Dit brengt ons bij het fenomeen waarom succesvolle mensen nóg succesvoller worden. Hun resultaten voeden hun overtuigingen en zetten hen aan om door te gaan.

De Succescyclus In Jouw Leven: Aan De Slag!

Laten we eens naar jou kijken. Wat betekent vrijheid voor jou? Wie ben je? Wat voel je? Wat doe je, en wat laat je juist na? Reflecteer over je resultaten. Wat is financiële vrijheid voor jou? Hoeveel heb je nodig? Welke taken in je werk vind je echt leuk? Soms verrichten we werk dat goed betaalt, maar wat zijn de echte krenten in de pap? Wat maakt je oprecht gelukkig? Welke actiestappen kun je ondernemen om deze resultaten te bereiken? En, misschien wel het belangrijkst, welke overtuigingen heb je nodig om te slagen?

De Toekomst van Jouw Succes

Het potentieel is er. Jij kunt alles bereiken wat je maar wilt. Alles! Denk eens na over de acties die je onderneemt, hoe die je resultaten beïnvloeden en hoe die op hun beurt je overtuigingen voeden. Hier ligt het grootste verschil tussen succesvolle en minder succesvolle ondernemers.

Dus, wat kun jij doen? Waar kun jij trots op zijn? Wat kun jij beïnvloeden en hoe kun je daarmee je overtuigingen voeden? Dit is de eerste stap op weg naar een zeer succesvolle onderneming. Onthoud dat succesvol worden een cyclus is die voortdurend gevoed moet worden, en deze begint met jouw overtuigingen en acties. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en gebruik de Succescyclus om jouw eigen succes

Nieuwsgierig hoe wij je kunnen helpen een bedrijf te bouwen op jouw voorwaarden? Plan geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek in!