Never meet your heroes.. Dat zeggen ze weleens toch?
 
Een paar weken geleden stuurde ik je een mail over mijn grootste angsten en onzekerheden. Vorige week werd één van mijn nachtmerries werkelijkheid.
 
Wij zijn op zoek naar een businesscoach voor Groeihelden. We zijn er namelijk van overtuigd dat er blinde vlekken zijn en dingen veel beter en scherper kunnen. We zijn er ook van overtuigd dat als wij een business coach met ons mee laten kijken en ons laat helpen dat we sneller groeien.
 
Daarom hadden we vorige week een intake gesprek met een business coach die ik hoog heb zitten. Ik volg haar al een tijd op Instagram, zit in haar funnels en haar verhaal spreekt me erg aan. Ik weet dat ze erg direct is maar daar kan ik wel tegen.
 
Maar tijdens het intake gesprek vertelde ze ons dat we ‘niet echte ondernemers zijn’ en dat we niet ‘zomaar coaches kunnen worden’.
 
Twee van mijn grootste onzekerheden waarvan zij zegt dat ze waar zijn. Dat ik niet een echte ondernemer ben omdat ik mijn uren verkocht heb aan bedrijven. En de negatieve overtuiging die ik heb: ‘wie ben ik nou om iemand anders iets te leren’ stipte ze ook even tussen neus en lippen door aan.
 
Je mag het best weten, ik voelde me echt rot na dit gesprek. En dat terwijl ik met super veel enthousiasme dit gesprek in ging. Immers, we gingen in gesprek met één van mijn inspirerende voorbeelden, van haar wil ik graag leren. De succesvolle praktijk die zij heeft opgezet die wil ik ook.
 
Ik heb mezelf een uurtje gegeven voordat ik dacht dit is niet van mij, dit hoort bij haar. Het is haar overtuiging dat als je een ‘urenfabriek’ hebt je geen echte ondernemer bent. Maar ik weet hoe hard ik voor iedere klant heb moeten werken, of dit nu een korte of lange samenwerking was. Ik weet dat ik elke dag weer mijn A-game moet brengen omdat ik een veel duurdere kracht ben dan een ‘gewone’ marketeer, en ik weet welke risico’s ik heb genomen en nog steeds neem.
 
Het feit dat ik geen goede coach zou zijn is wat lastiger. We zijn nog maar net begonnen dus ik kan geen erkenning halen uit de vele referenties. Het moet dus uit mezelf komen. Maar de paar mensen die we tot nu toe hebben geholpen zijn super enthousiast en heel erg blij met onze feedback. Daarnaast merk ik aan mezelf dat ik tijdens en na coachgesprekken vol energie zit. Ik voel dus aan alles dat dit de goede weg is.
 
En dat ik nog veel kan leren is logisch. Daarom laten we ons ook opleiden op vlakken waar we het beter moeten doen, en mede daarom zijn we ook op zoek naar een business coach die ons weer verder kan helpen.
 
Wat ik hiermee probeer te zeggen is dat je niemand in de weg moeten laten staan van jouw dromen. Als jij ergens in gelooft, en als jij voelt dat je op de goede weg bent, dan is dat zo!
 
Als je jouw plannen deelt met familie, vrienden of geliefden dan kan het zo zijn dat niet iedereen net zo enthousiast reageert als dat jij graag zou willen. En dat is oké.. het is jammer, maar het is oké omdat het vaak uit een goed hart komt. Het is niet bedoelt om je zelfvertrouwen af te laten brokkelen, het is om te voorkomen dat het fout gaat. Geen enkel mens vind het fijn om te falen, en juist jouw geliefden willen dit voorkomen omdat je een pad gaat bewandelen wat spannend is.
 
Hebben we er dan niets aangehad?
 
Absoluut wel! Ze heeft onze ogen geopend op een aantal blinde vlekken en ons direct tips en adviezen gegeven wat we beter kunnen doen.
Nienke en ik hebben gisteren direct een strategiesessie met elkaar gehad om weer even naar alles te kijken en te kijken hoe het beter en slimmer kan. Nieuwe plannen gemaakt en een paar ideeën helemaal geschrapt.
 
Liefs,
Carolien
 

DOORGROEIEN NAAR 100.000 EURO OMZET

 Wil jij echt aan de slag met jouw marketingstrategie? Doorgroeien naar 100.000 euro omzetten en meer vrijheid ervaren? Download dan ons gratis e-boek en krijg slimme tips en opdrachten om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Wat zit er in het e-boek?