Je focussen op een specifieke sector zal ervoor zorgen dat alles in een stroomversnelling gaat binnen je bedrijf. 

Merk jij dat je het lastig vind om klanten aan te trekken? Website teksten te schrijven, post te maken voor Instagram want wat moet je nu precies delen? 

Het heeft allemaal te maken met durven kiezen. Als jij een keuze maakt kiezen anderen voor jouw.  
Je kiest een doelgroep, je kiest een probleem vanuit die doelgroep en je koppelt deze aan jouw expertise. 

Hoe specifieker je bent, hoe groter de aantrekkingskracht. 

Natuurlijk is er geld te verdienen als je breed in zet, er zijn immers veel vissen in de zee. Het probleem is echter dat jij van de regen in de drup valt. Je zal voor elke klant 10 keer harder moeten werken, en vervolgens ook elke keer een nieuw wiel moeten uitvinden. 

Het kiezen van een specifieke doelgroep, een probleem en deze koppelen aan jouw expertise is misschien niet makkelijk, maar op de lange termijn levert het je ongelofelijk veel op. 

  1. Je gaat met klanten werken die echt bij jou passen 
  2. Het is makkelijk om in contact te komen met klanten omdat je weet waar ze zich bevinden 
  3. Website teksten schrijven? Easy! Social media posts schrijven? Easy! Advertentieteksten schrijven? Easy! Elke week een mailing versturen? Easy! Marketing en communicatie was nog nooit zo makkelijk. 
  4. Je weet precies wat voor soort product of dienst jouw klant nodig heeft en dit sluit dus perfect aan 
  5. Je hoeft niet te leuren. Verkopen wordt makkelijk omdat je een oplossing biedt voor een probleem waarvan ze al weten dat ze het hebben 

Kortom, doordat jij een keuze maakt kiezen anderen voor jou. 

Ik kan je talloze voorbeelden geven hoe jij hier ook elke dag gebruik van maakt. Als jij op zoek bent naar hulp ga jij op zoek naar een expert. Wil jij je mailfunnels upgraden en werk je met mailblue? Dan ga je op zoek naar een mailblue expert. Eentje die successen heeft geboekt met mensen die in een soortgelijke branche zitten zoals jij, en die soortgelijke werkzaamheden uitvoert. 

Natuurlijk kan je de schilder ook je vloer laten leggen, maar het is niet het eerste wat in je opkomt als je op zoek gaat naar een vloerenlegger. Sterker nog je zal nooit Googlen op ‘schilder vloer leggen’. 

Ik snap dat je het liefste iedereen wilt helpen, dat je geen saai werk wilt hebben omdat je bang bent dat je altijd maar het zelfde wilt doen. Maar juist doordat jij keuzes maakt zal het bijna ‘te makkelijk’ voelen. 

Je trekt meer klanten aan maar je kan deze klanten ook perfect helpen. En zeg eens eerlijk. Zal je werk echt saai worden? Iedere klant is anders en iedere opdracht is anders. Daarnaast betekent het niet dat je nooit meer mag doen dan dat je gekozen hebt, het is alleen makkelijker om de vloer mee te verkopen als je de schilderklus al binnen hebt 😉. 

DOORGROEIEN NAAR 100.000 EURO OMZET

 Wil jij echt aan de slag met jouw marketingstrategie? Doorgroeien naar 100.000 euro omzetten en meer vrijheid ervaren? Download dan ons gratis e-boek en krijg slimme tips en opdrachten om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Wat zit er in het e-boek?