Ken je dat gevoel dat je de ene week het gevoel hebt alsof je onoverwinnelijk bent en de andere week depressief en moe op de bank zit? Ik wel.. 
Vorige week maandag hadden wij weer een coachsessie met Laura van Betekenisme. Zij leert ons meer over mindset en mindset coaching. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat dit ontzettend belangrijk is bij het bouwen van je bedrijf. Maar als jouw mindset je in de weg zit wordt het lastig. Daarom laten we ons hierin opleiden. Dat betekent overigens wel dat we zelf het voorbeeld zijn. Dus oefeningen of opdrachten moeten we ook zelf uitvoeren. 
Nienke en ik spraken elkaar de dinsdag na onze sessie en zaten beide in zak en as. Onze ogen waren geopend de dag ervoor, en we werden er nu keihard mee geconfronteerd. 
Misschien herken jij het wel, dat je het gevoel hebt dat het anderen altijd lukt, of bij anderen sneller lijkt te gaan, of dat anderen succesvoller zijn terwijl jij dit ook zou willen. 
Dat voelde ik dus ook. Ik vond gemaakte keuzes ineens super dom, begreep niet waarom we bepaalde dingen zo hadden gedaan en werd onzeker en verloor zelfvertrouwen. Bij mij komt dan vooral het gevoel van stress naar boven, en dat vreet een hoop energie..
 
Elke sessie met Laura is zo’n grote eyeopener, maar bewust onbekwaam is nog steeds een vervelende positie om in te zitten 😉
 
Ik weet nu waarom ik soms:
– Uitstelgedrag vertoon
– Niet productief ben
– Geen zin heb om dingen te doen waarvan ik weet dat ze goed voor me zijn
– Me continu laat afleiden
– Mezelf klein hou en denk dat ik het niet kan
 
Ik weet dat ik zoveel mogelijk impact wil maken en (financieel) vrij wil leven. Tegelijkertijd geloof ik niet altijd dat dit voor mij is weggelegd. 
 
Belangrijk dus om deze twee met elkaar in balans te brengen. Gedachten zijn namelijk ontzettend bepalend in het behalen van jouw successen.
 
Positieve psychologie kan hierbij helpen. Als jij merkt dat er een duiveltje op je schouder zit, kan je deze positief beïnvloeden. “Ik kan het niet” verander je naar “Ik ga dit rocken”. Eerst komt namelijk altijd de gedachte, dan de handeling en dan het resultaat. Verander je gedachte en het resultaat veranderd.
 
Maar zo kort door de bocht is het niet. Om jouw mindset positief te beïnvloeden is het belangrijk dat je genoeg ontspanning, verstilling en moeiteloosheid bied aan je gedachten. Die eindeloze stroom van to do’s, overtuigingen, overpeinzingen en piekeren zorgen ervoor dat je minder scherp, minder gefocust en minder helder wordt.
 
Geen goede staat om vanuit daar je dromen waar te maken. 
 
Daar komt nog eens bij dat een uitgeput energiesysteem ervoor zorgt dat je nog meer verzeild raakt in je eigen gedachten en negatieve overtuigingen. Waardoor jij nog meer energie verbruikt. Een vicieuze cirkel waarin het alleen maar erger wordt. Iets wat ik heel erg herken vanuit de periode voor en tijdens mijn burn-out. 
 
Is it all bad? Nee absoluut niet!
 
Het tegenovergestelde is namelijk ook waar. Hoe beter jij ervoor zorgt dat jouw energie systeem niet uitgeput raakt, hoe scherper je bent, meer focus je hebt en hoe helderder je wordt. Je zal zien dat je meer vreugde voelt, meer aanwezig bent in het heden, jij je kalm voelt en dat jij je meer verbonden voelt met de mensen om je heen.
 
Dat onoverwinnelijke gevoel zit ‘m dus daarin. Hoe beter jij in je energie zit, hoe meer eruit komt. Je herkent misschien wel dat als je in de ‘highs’ zit er ook (bijna) geen negatieve gedachten zijn. We kunnen dus elke dag in deze ‘high’ zitten, dit hoeft niet op te raken. 
 
Heerlijk toch?!
 
Een van de makkelijkste dingen die je kan doen? Ademhalen.
 
Sounds to good to be true? Ik doe het nu een week, en heb dat duiveltje amper gezien of gehoord, heb veel slimmer kunnen werken waardoor ik meer vrijheid heb ervaren, en heb elke dag het gevoel dat ik impact maak en mijn droom aan het najagen ben.
 
Wat te doen:
Als jij stress voelt opkomen, merkt dat je vooral bezig bent met alles wat je moet doen, in plaats van echt iets doen, je zorgen maakt, jij je onzeker voelt of je zelfvertrouwen verliest doe dan even je ogen dicht en haal adem.
Haal diep adem, een aantal keer, net zolang je nodig hebt. Drie, vijf of misschien wel 10 keer tot dat jij je weer rustig en kalm voelt.
 
Succes!!
 
And in case you forgot: You are rocking this entrepreneurial thing 😉
 
Liefs, 
Carolien
 
 

DOORGROEIEN NAAR 100.000 EURO OMZET

 Wil jij echt aan de slag met jouw marketingstrategie? Doorgroeien naar 100.000 euro omzetten en meer vrijheid ervaren? Download dan ons gratis e-boek en krijg slimme tips en opdrachten om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Wat zit er in het e-boek?