Even voorstellen: Nienke 

Hoi! Ik ben Nienke, ben opgegroeid in Dieren een dorp aan de rand van de Veluwe. Ik kom uit een echt sportgezin dus mijn eerste stap om rechten te gaan studeren kwam bij vele als een verrassing. Zelf kwam ik er na 2 maanden achter dat dit niet bij mij paste en ging ik met een goede vriend samen richting de sneeuw – Oostenrijk. Ik ging les te geven als ski-instructeur en dit was een fantastische ervaring. 

Tijdens het seizoen bleef door m’n hoofd spoken wat ik moest gaan studeren als het seizoen afgelopen zou zijn. Wat past er bij mij, wat lijkt me leuk? Iemand die daar ook werkte tipte mij op sportmanagement. Dat was de perfecte combi voor mij. Meer leren over het bedrijfsmatige, maar ook veel sporten en buiten zijn. 

Zo gezegd, zo gedaan. Na sportmanagement bleek de opleiding nog niet zo bekend binnen de bedrijvenwereld en was het lastig om aan een baan te komen. Tijdens deze opleiding lag mijn grootste interesse altijd bij het marketing gedeelte, om hier een vervolg aan te geven ben ik verder gegaan met twee masters: Marketing Management en Marketing Intelligence. Zo zou ik het strategische kunnen onderbouwen met data en andersom.

Carrière maken

Tijdens de opleiding kreeg je veel grote corporates voorgeschoteld waar je het beste carrière zou kunnen maken. Ik werd een meegenomen in deze flow en wilde carrière gaan maken en deze ladder gaan beklimmen. Vanuit huis uit kom ik eigenlijk uit een ondernemersfamilie, waar ik ook altijd het gevoel had dat ik een eigen bedrijf wilde hebben, leek het me goed om toch eerst in de corporate wereld te stappen. Hier heb ik e-commerce ervaring op gedaan bij Wehkamp in een enorm gedreven online performance marketingteam.

Wat is er echt belangrijk?

In die tijd bleek dat mijn vader ziek was en werd mij duidelijk dat nu keihard werken om daar later van te genieten voor mij niet de oplossing was. Ik wilde nu ook gelukkig zijn en veel tijd doorbrengen in de bergen. Maar, wat kon ik doen? Waar zou ik goed in zijn? En hoe zou ik dan geld verdienen?

Carolien en ik hebben het in die tijd veel ideeën besproken, vooral webshops met kleding, sieraden of tassen. Maar het paste niet bij ons, en het was niet wat ik wilde doen.

Via een vriend en toen ook collega kwam ik op het idee om zelfstandig aan de slag te gaan als marketingconsultant. Zo had ik op projectbasis opdrachten en kon ik zelf bepalen wanneer het tijd was voor mezelf en richting de bergen te gaan. Zo bouwde ik een basis op van 8 maanden in Nederland werkend aan verschillende projecten zoals: Heineken, Royal Flora Holland en nu TKP. De overige 4 maanden ben ik (niet geheel verrassend meer ;)) in Oostenrijk te vinden.

Tijdens een meerdaagse hike in Oostenrijk bedachten Carolien en ik het concept voor Groeihelden. Nu combineer ik het bouwen aan Groeihelden met lopende projecten en mijn tijd in Oostenrijk.

Liefs!

DOORGROEIEN NAAR 100.000 EURO OMZET

 Wil jij echt aan de slag met jouw marketingstrategie? Doorgroeien naar 100.000 euro omzetten en meer vrijheid ervaren? Download dan ons gratis e-boek en krijg slimme tips en opdrachten om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Wat zit er in het e-boek?