Tony Robbins is één van onze inspiratiebronnen. We bekijken vaak filmpjes of volgen zijn programma’s. Ook deze (ietwat verouderde) TED talk zit bomvol inspiratie.

In de video legt hij uit waarom je verantwoordelijk bent voor je eigen succes, geluk en voldoeding. Een belangrijke les: je mist geen resources (middelen), je mist resourcefulness (vindingrijkheid).
 

Wat Tony Robbins hiermee bedoelt, is dat je misschien inderdaad niet genoeg middelen tot je beschikking hebt. Zoals tijd, geld of technologie maar dat je altijd vindingrijkheid kan inzetten om die problemen op te lossen. Creativiteit, doorzettingsvermogen of nieuwsgierigheid bijvoorbeeld.

Maar hoe zet je die vindingrijkheid dan in? Wat is belangrijk om op te focussen? Er zijn 6 behoeften waar wij als mens in meer of mindere mate behoefte aan hebben om gelukkig te zijn:

1. Zekerheid
2. Onzekerheid (anders wordt het leven weer saai, we hebben wel variatie nodig)
3. Betekenis
4. Verbinding en liefde
5. Persoonlijke groei
6. Bijdragen voorbij onszelf (het geheim van leven is geven)

Ook gelooft hij dat iedereen een innerlijke kaart heeft om zijn of haar behoeften te vervullen. Als jij ervan overtuigd bent dat je iets niet kan, dan zal je daar dus ook nooit komen.

Als we dit vertalen naar je business dan betekent dit dat alle 6 de behoeften ook in jouw business terug moeten komen. Je hebt een bepaalde zekerheid nodig, maar wilt ook stappen buiten je comfortzone zetten om te blijven groeien. Je wilt betekenisvol werk hebben waarbij je anderen verder helpt en daarin de verbinding zoeken met je klanten.

Mis jij nu één of meer van de basisbehoeften in je business en hoe kan je jouw vindingrijkheid inzetten om deze behoeften alsnog in te vullen?

Succes!

DOORGROEIEN NAAR 100.000 EURO OMZET

 Wil jij echt aan de slag met jouw marketingstrategie? Doorgroeien naar 100.000 euro omzetten en meer vrijheid ervaren? Download dan ons gratis e-boek en krijg slimme tips en opdrachten om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Wat zit er in het e-boek?