Bevind jouw doelgroep zich op Instagram? GREAT! Er zijn namelijk een heleboel advertentiemogelijkheden om jouw potentiële nieuwe klanten te bereiken.
 
Maar hoe maak je een succesvolle Instagram advertentie? 5 slimme tips:

 
1.       Kies een doelstelling

Wat wil je met je advertenties bereiken? Wil je meer volgers, wil je meer websitebezoekers, wil je direct jouw product of dienst verkopen? Het is belangrijk om van te voren te weten wat je precies wilt bereiken zodat je er ook voor zorgt dat jouw content hier goed bij aansluit. Daarnaast wordt het op die manier ook een stuk makkelijker om te meten welke van je advertenties het beste werkt.

 
2.       Maak content die bij je doelgroep en het platform past

Als jij ervoor zorgt dat je content creëert die bij het platform past, dan valt het veel minder snel op dat het om een advertentie gaat. Als je er dan ook nog voor zorgt dat je de behoefte van je doelgroep meeneemt is de kans groot dat mensen blijven kijken.

Een goed voorbeeld wat ik nu tegenkom op TikTok is van de datingapp Happn. Ze hebben video’s gecreeërt waardoor het lijkt dat alsof je naar een ‘normale’ TikTok video kijkt. 

Daarnaast is Instagram een sociaal platform, met echte mensen. Oke, wellicht inclusief filters.. maar stockfoto’s werken niet goed. Echte foto’s, met echte mensen werken een stuk beter.

 
3.       Zorg voor relevantie

Ik zei het net al even kort, maar als jij met jouw advertentie aansluit bij de behoefte, pijnpunten of angsten van je doelgroep is de kans op een conversie een stuk groter. Overtuigen in een story of een post is altijd makkelijker als je op dat moment relevant bent voor jouw doelgroep.

Je wilt ervoor zorgen dat de gebruiker aangezet wordt om een actie door te voeren. De informatie die je geeft moet dus wel aanspreken of probleemoplossend werken.
Heb je meerdere doelgroepen? Maak dan voor verschillende doelgroepen ook verschillende advertenties!

 
4.       Follow-up
Als allereerste stap heb je besloten wat het doel is van jouw advertentie, zorg dat jouw CTA (call to action) hier bij aansluit. Wil je meer volgers? Zorg er dan voor dat er een mogelijkheid is om door te klikken naar je profiel, maar vergeet ook zeker niet in de tekst te vermelden dat dit jouw doel is. Sluit een post met tips bijvoorbeeld af met: ‘Volg me voor meer tips!’

Is het de bedoeling dat er een e-boek gedownload wordt, stuur ze dan naar een landingspagina waarop verder geen afleiding te vinden is en maak het downloaden makkelijk.

Zorg ervoor dat je de gebruiker duidelijk maakt wat je wilt dat hij of zij doet, en maak het vervolgens zo makkelijk mogelijk om dit te doen.

 
5.       Testen testen testen

Door met advertenties te spelen en te testen weet je pas echt of jouw advertentie succesvol is. Dit is een proces waar je eigenlijk nooit mee ophoudt.

Op deze manier pakken wij het vaak aan:

1. Maak voor 1 advertentie 3 teksten en ga op zoek naar 3 verschillende afbeeldingen
2. Zorg ervoor dat je 9 advertenties inricht, zodat je elke tekst en elke afbeelding kan combineren.
3. Laat al deze advertenties 5 dagen lopen met een klein budget (5 tot 20 euro)
4. Na een dag of 5 zie je welke advertenties het goed doen, diegene die niet genoeg opleveren zet je uit.
5. Geef meer budget aan de goed lopende advertenties en hou die gedurende een maand in de gaten
 
Het optimalisatieproces kan je blijven herhalen, andere teksten of afbeeldingen zullen verschil maken. Het is wel verstandig om de advertentie wat tijd te gunnen, om op die manier echt wat data te verzamelen. 

En niet te vergeten, maak je advertenties in de Facebook Ads Manager op je laptop, niet vanuit de Instagram app op je telefoon.

Veel succes met het vinden van nieuwe klanten via Instagram!
 

DOORGROEIEN NAAR 100.000 EURO OMZET

 Wil jij echt aan de slag met jouw marketingstrategie? Doorgroeien naar 100.000 euro omzetten en meer vrijheid ervaren? Download dan ons gratis e-boek en krijg slimme tips en opdrachten om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Wat zit er in het e-boek?