Deze podcast neemt je mee naar de essentie van lanceren, iets wat als ondernemers vaak over het hoofd wordt gezien. Het begint allemaal met een simpele waarheid: als je niet actief de wereld vertelt over je product of dienst, zal niemand het aanschaffen, hoe fantastisch het ook is. Lanceren lijkt soms zo’n gedoe, iets waar we liever niet aan denken. We hopen stiekem dat klanten gewoon vanzelf naar ons toe komen. Maar eerlijk? Dit is zelden het geval als je écht groei wilt zien.

Veel van ons hebben dit patroon gezien: we krijgen klanten binnen, maar onze omzet schommelt als een achtbaan. Een maand voelt als een piek, de volgende als een dal. Deze onvoorspelbaarheid frustreert enorm. Het gaat niet alleen om het verdienen van geld, maar vooral om het kunnen plannen en voorspellen van die groei. En dat is waar lanceren om de hoek komt kijken. Het is niet alleen een eenmalige gebeurtenis, maar eerder een doordachte serie van acties en planning die gericht zijn op specifieke doelen.

De sleutel tot succes ligt echt in het creëren van een solide plan. Het draait om het weten wanneer je nieuwe producten of diensten lanceert en het identificeren van cruciale momenten voor je bedrijf. Soms betekent dit het plannen van grotere lanceringen om je omzet voor een specifieke periode vast te leggen, zodat je je volledig kunt richten op je klanten en je bedrijf.

Social media is een krachtig hulpmiddel om je publiek te betrekken en voor te bereiden op aankopen. Het gaat hierbij niet alleen om het delen van je dagelijkse bezigheden, maar om bewust en strategisch te werk gaan. Het draait om het opbouwen van vertrouwen door waardevolle content te delen en af en toe subtiel te verkopen binnen de ‘Know, Like, Trust’-funnel.

Een grotere lancering vereist een gedetailleerd stappenplan, bestaande uit vier fasen: pre-pre-lancering, pre-lancering, lancering en post-lancering. Elke fase heeft zijn eigen doel en strategie. De pre-pre-lancering is van cruciaal belang om interesse en waarde op te bouwen voordat je überhaupt iets verkoopt. Vervolgens zijn er live momenten voor interactie met potentiële klanten tijdens de pre-lancering, gevolgd door het daadwerkelijke verkoopmoment tijdens de lancering.

Na de lancering is het belangrijk om met e-mails, verhalen en andere content toe te werken naar een vervaldatum, wat urgentie creëert en mensen aanzet tot actie. Een goed gestructureerde lancering maakt het makkelijker om mensen te overtuigen en biedt een methodologie om doelen te bereiken, vooral om je omzet beter te kunnen voorspellen.

In essentie draait lanceren niet om iets ongrijpbaars, maar om een strategisch en methodisch stappenplan om specifieke doelen te bereiken, zoals het voorspellen van je omzet. Wil je meer diepgaande informatie of heb je vragen? Neem gerust contact op via info@groeihelden.com of stuur een berichtje op Instagram. 

Veel succes!