Een personal trainer, YEAH or NAH?!

Al een paar jaar twijfel ik of ik een personal trainer wil. Toen ik 15 weken geleden voor de zoveelste keer boven het toilet hing vanwege de zwangerschapsmisselijkheid begon ik er serieus over na te denken.

Niet dat het zou helpen tegen de misselijkheid, maar ik merkte dat ik een stuk minder fit was dan bij mijn eerste zwangerschap. Daarnaast hebben we Hugo nu natuurlijk ook rondrennen, maar hij wil ook graag nog getild worden. Ik voelde mijn rug met 12 weken zwanger al steeds meer opspelen. Niet handig!

Mijn doel:

  • Sterker en fitter de zwangerschap door
  • Enigszins fit de bevalling in
  • Hierdoor hopelijk sneller weer op de been na de bevalling, en fitter er weer uit

Mijn eisen:

  • Een vrouwelijke trainster met kinderen
  • Sporten in mijn eigen achtertuin, en niet op een externe locatie
  • Twee keer in de week een uur sporten, op ‘werktijden’. Dus niet in het weekend of in de avonden.

Mijn zoektocht kon beginnen en ik vond een fijne trainster die twee keer in de week voor me klaar staat, flexibel is als het agenda technisch toch ineens lastig wordt en die precies weet welke oefeningen nog goed te doen zijn voor me.

Ze doet eigenlijk 3 grote dingen voor

  1. She makes me show up

Mijn personal trainer is een giga stok achter de deur. Twee keer per week staat er een duidelijke afspraak in mijn agenda, en staat ze ook letterlijk bij me voor de deur. Ook als het regent of als ik geen zin heb.

Met sporten is er geen overnight succes. Je moet consistent aan iets blijven werken wil je resultaten zien. Eén keer een paar squats doen zorgt niet voor sterkere benen. Twee maanden squats doen wel.

2.       Kennis en expertise

Wat mag je wel en wat kan je beter niet doen als je zwanger bent qua oefeningen? Hoeveel spierpijn is oké, en ga je nog tot het gaatje of beter niet? Allemaal vragen waar ik geen antwoord op heb, maar mijn personal trainer wel.

Zij weet zelf hoe het is om zwanger te zijn, en kan dit koppelen aan haar opleidingen, kennis en ervaringen door de jaren heen. Op die manier weet ze precies wat ik het beste wel of niet kan doen.

3.       Mindset game is strong

Heb ik geen zin? Weet ze me op te peppen. Heb ik het gevoel dat ik het niet kan? Dan blijkt het met een beetje aansporing toch te lukken. Vraag ik me af waarom iets niet lukt? Dan kijkt ze verder dan alleen de oefening en vraagt wat er nog meer speelt.

Kortom; als je bepaalde doelen en resultaten wilt behalen dan hebben je gedachten hier grote invloed op.  

En zo werkt het ook precies met ondernemen. Heb jij een goed idee? Dan zal je er consistent aan moeten werken, wekelijks jouw diensten blijven verkopen en dagelijks aan de bak. Je hebt bepaalde skills, kennis en expertise nodig om doelen en resultaten te halen. Daarnaast is een winnaarsmentaliteit één van je belangrijkste assets.

En dat is precies waar wij je als business coaches mee helpen. Maar hoe weet je dan welke business coach je moet kiezen? Het is ontzettend belangrijk om te weten wat jouw eigen doel is en welke eisen hieraan ten grondslag liggen.

Op basis daarvan kan je de hulp zoeken die het beste bij jou past.

Nienke en ik hebben tijdens onze coachtrajecten focus op meer vrijheid inbouwen in je bedrijf. Als dit helemaal niet is wat je wilt of zoekt, zal ons coachtraject er ook niet voor zorgen dat jij je doelen haalt. Sterker nog je zal het gevoel hebben dat we je helemaal niet hebben kunnen helpen.

Maar ben jij op zoek naar meer vrijheid in je bedrijf? Vraag dan een vrijblijvend coachgesprek waarin we in 45 minuten een deepdive in jouw organisatie doen om te kijken hoe jij meer vrijheid kan realiseren.